En España comida es muy importante momento del día y personas comen en mesa a menudo con familia y amigos. |
RUOKAILUAJAT
Espanjassa ruokailuajat poikkeavat huomattavasti muiden Euroopan maiden ruokailuajoista.
Aamupala (desayuno) on monesti hyvin niukka. Lounas syödään vasta kello kahden jälkeen ja päivällistä syödään illalla yhdeksän-kymmenen aikoihin.
"SOBREMESA"
Varsinkin, kun syödään ravintoloissa tai ollaan kylässä ystävien luona, espanjalaiset jäävät vielä pitkäksi aikaa pöydän ääreen juttelemaan, vaikka ruoka olisi jo syöty. Tavallisesti espanjalaisissa ravintoloissa voi istua pöydän ääressä vaikka koko illan ja lähteä vasta ravintolan sulkeutuessa.
TAPAKSET
Ennen ruokailun aloittamista syödään monesti "tapaksia", jotka ovat pieniä annoksia ruokaa. Tapaksia tarjotaan varsinkin baareissa. Tapakset ovat tavallisesti leipää, joka tarjotaan jonkin lisukkeen, kuten oliivien, pähkinöiden ja äyriäisten kanssa.
SIESTA
"Siesta" on hyvin kuuluisa espanjalainen tapa. Ruuan jälkeen voi nukkua vähän, ellei tarvitse jostain syystä lähteä töihin. "Siesta" kestää puolesta tunnista kahteen tuntiin. "Siestan" aikana voi tietenkin tehdä muutakin kuin nukkua. Nukkuminen on vain sellainen vanha perinne.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti